25 خرداد 1400

9 گام حیاتی و مورد نیاز برای دامداران پیشرو | دامداری هوشمند

دامداران آینده
فهرست مطالب

آشنایی با 9 گام مهم برای داشتن دامداری پیشرفته

بسیاری گمان می کنند پرورش دام زنده، کاری نسبتا ساده و بدون مشکلی می باشد. تصور این قشر اغلب بدین گونه است که تنها با فراهم نمودن غذا و محل مناسبی برای نگهداری این حیوانات ، شغل دامداری به سودآوری می‌رسد. باید بگوییم که این نوع طرز تفکر اصلا درست نیست و یک شخص دامدار از لحظه شروع به کار تا زمان کسب سود و درآمد باید زحمات زیادی را متحمل شود . تهیه آب و غذا تنها جزو مسائل ساده این شغل محسوب می شود.

یکی از اصلی ترین مواردی که دامداری را به یک حرفه تخصصی تبدیل کرده است ، مهارت هایی می باشد که این افراد باید حتما به آنها مسلط باشند. در ادامه با 9 مهارت مورد نیاز برای دامداران آشنا خواهید شد. در این مقاله به موارد اشاره خواهیم کرد که کمتر درباره آنها صحبت شده است و در آینده ای نه چندان دور همه دامپروران باید به این نکات عمل کنند . تا انتها همراه ما بمانید.

 

در بازار گوسفند بخوانید : نحوه خرید گوسفند زنده با بهترین قیمت در تهران

 

دامداری جدید

9گام حیاتی و مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک دامدار حرفه ای :

 

گام اول : مهارت تشخیص اهداف و مدیریت گله

قبل از وارد شدن به عرصه پرورش دام های زنده ، باید هدف خود را از انجام این کار مشخص کنید. هرگز نباید سعی کنید بدون داشتن هدف و دانستن اصولی مدیریتی، شروع به پرورش هر نوع دامی نمایید .

گام دوم : داشتن صبر و پشتکار زیاد
به نظر مهم ترین کار پس از تشخیص هدف و کسب مهارت های اولیه ، همین داشتن صبر و پشتکار زیاد می باشد . در طی این سال ها با افرادی زیادی برخورد داشته ایم که با تصور کسب درآمد های هنگفت به عرصه پرورش دام ورود کرده اند ، اما خیلی زود ، پس از دست و پنجه نرم کردن با مشکلات متعدد آن از ادامه کار منصرف شده اند. به طور کلی صبر و پشتکار داشتن  از اصلی ترین ، پایه های موفقیت در هر شغلی محسوب می شود . در این حرفه نیز این دو مورد از اهمیت زیادی برخوردار هستند . چه بسیار دامدارانی که در ابتدا تنها با چند راس دام ، اعم از گوسفند ، گاو و بز شروع به کار کرده اند ولی پس از گذشت سال ها ، حالا صاحب صدها راس دام می باشند .

گام سوم : تهیه و ایجاد یک محیط مناسب برای نگهداری حیوانات
داشتن یک فضای مناسب همراه با امکانات کافی جهت مراقبت و پرورش اصولی دام های زنده می باشد که  بسیار هم مهم است . اگر در ابتدای کار هستید و سرمایه چندانی نیز برای ساخت چنین جایگاهی در اختیار ندارید ، نگران نباشید می توانید به جای نگهداری دام های بزرگ جثه ای همچون گاو ، گوسفند و بز پرورش بدهید . معمولا در مناطق روستایی ، اکثر افراد خود زمین مناسبی برای احداث جایگاه نگهداری دام در اختیار دارند ، اما مهم ترین مشکل برای این دسته افراد ، نبود منابع مالی کافی جهت ساخت و دریافت مجوزهای مربوطه می باشد .

گام چهارم : چشم انداز هایی را برای پیشرفت کسب و کارتان تعریف کنید
امروزه که دامداری کم کم از حالت سنتی در حال خارج شدن است و  شاهد رشد تعداد دامداری های صنعتی هستیم، تعریف شاخص های عملکرد درست و برنامه ریزی صحیح برای رسیدن به این شاخص ها در این گام اهمیت زیادی دارد .

گام پنجم : رسیدگی مستمر به وضعیت سلامت و جیره غذایی دام ها

 

دامدار

اگر دامدار تمامی مراحل را به درستی اجرا کند و تنها به این گام توجه زیادی نداشته باشد ، با اطمینان می گوییم که در این مسیر موفق نخواهد شد . حیواناتی همچون گاو ، گوسفند و بز به صورت مستمر به مراقبت نیاز دارند . به جز مراقبت ، شما به عنوان یک دامدار باید بر اساس معیارهای همچون نوع دام، نژاد دام، اهداف تولید، فصل و … جیره مغذی را در اختیار این حیوانات قرار بدهید .

گام ششم : شناخت بازار و تعامل با سایر دامداران
در عصر حاضر که همواره شاهد تغییرات قیمت نهاده های دامی ، نرخ فروش محصولات لبنی ، گوشت و … هستیم، دامدار باید همیشه بر اساس تغییرات بازار به سمت سودآور ترین محصولات و روش های پرورشی حرکت کند . در بسیار از شهرهای کوچک ، قیمت محصولات دامی بسیار پایین تر از کلان شهرها می باشد . شما می توانید با تحلیل شرایط بازار به مناسب ترین نرخ ، گوسفند ، بره ، شیر ، بز ، گوساله و … را به فروش برسانید . در ضمن تعامل و همکاری سازنده داشتن با سایر دامداران نیز به شما در این مسیر کمک زیادی می کند .

گام هفتم : استفاده از روش های جدید و امکانات بروز
ابزار آلات و روش های جدید و بهینه راندمان کار دامداری را به شدت بهبود می دهد . در مقالات معتددی از سایت بازار گوسفند به بررسی این موارد پرداخته ایم . چنانچه مایل بودید ، پیشنهاد می کنم از سایر مطالب ما نیز بازدید کنید.

گام هشتم : مهارت های لازم را بیاموزید :
مهارت هایی همچون پشم چینی ، واکسیناسیون ، کنه زدایی از گله و … به دامدار کمک می کند ، هر چه بهتر گله خودش را مدیریت کند.

 

گام نهم : با خصوصیات رفتاری و آناتومی بدنی انواع دام ها آشنا شوید

چیزی که سبب ایجاد تفاوت بین یک دامدار موفق و عادی می شود، توجه داشتن به همین نکات ریز می باشد. امروزه دیگر بخش بزرگی از دامداری های جهان سنتی نبوده و بسیاری از کشور ها به صورت پیشرفته و جدی این حرفه را دنبال می کنند. با روند رو به رشد جمعیتی که در جهان شاهد آن هستیم، خیلی زود همه دامداران می بایست به سمت روش های بهینه حرکت کنند . شناخت خصوصیات رفتاری و آناتومی بدن انواع دام های زنده به شما به عنوان یک دامدار این امکان را می دهد که مدیریت و برنامه ریزی بهتری را برای پیشبرد اهداف تان در این حرفه انجام دهید.

 

اگر تمایل دارید ، با نکات مهم و جامع شغل دامپروری آشنایی پیدا کنید، این مطلب را حتما مطالعه نمایید.

شماره های تماس


جهت سفارش گوسفند زنده با بهترین کیفیت گوشت دهی به همراه خدماتی متنوع از جمله ارسال و ذبح رایگان و بهداشتی با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید

                   021-66000798  | 09197124011
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها