جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
16 تیر 1402

دامداری صنعتی چیست؟

دامداری صنعتی
فهرست مطالب

چگونه می توانیم دامداری صنعتی پرسود داشته باشیم؟

امروزه فناوری و تکنولوژی های جدید در زمینه دامداری صنعتی به سرعت در حال توسعه است. در این مسیر توسعه، با توجه به اهمیت دامداری و روند افزایشی نیاز جامعه بشری به غذا، انتقال سیستم های رایانه ای و نرم افزاری به صنعت دامپروری نقش مهمی را می تواند برای رشد و شکوفایی هرچه بیشتر این صنعت در مناطق روستایی و عشایری ایفا کند.

اگر بخواهید در صنعت دامپروری خود نرخ سودآوری و راندمان کاری را بالا ببرید باید حتما به دنبال استفاده از روش های نوین و مدرن باشید و در این راه می توانید جدید ترین روش های کارآمد را آموزش ببینید.

ابزارهای تکنولوژیکی باعث شده کشاورزان و دامداران بتوانند راحت تر و با افزایش کارآیی و سودآوری بیشتر در این زمینه دامپروری و دامداری فعالیت کنند. بنابراین ، تحولات فناوری در سال های آینده بی شک نقش اساسی را در این صنعت خواهد داشت. بسیاری از این تجهیزات و ابزارهای پیشرفته، دامداری و پروراربندی دام را آسانتر و راحت تر کرده است.
به خصوص تصمیمات و برنامه های مدیریتی صحیح نیز باعث دوچندان شدن رشد بهره وری می شود . در روش دامپروری و دامداری صنعتی تصمیمات مدیریتی و چشم انداز تعیین شده باید هم به صورت کوتاه مدت و هم بلند مدت اتخاذ شود. در این مرحله ، سیستم های هوشمند فرصت های بسیاری را به فعالان در این صنعت را می‌دهد.
دامداری صنعتی
شیردوشی با استفاده از تجهیزات پیشرفته، تغذیه مغذی با برنامه های کنترلی، کنترل محیط زیست و جایگاه نگهداری دام، اصلاح نژاد و عملکرد تولید مثلی از مهم ترین شاخصه های دامپروی صنعتی است. به کاربردن این روش ها خطاهای انسانی که باعث کاهش راندمان و سودآوری می شود را به صورت موثری کاهش می‌دهد.
در این مقاله اطلاعات ارزشمندی در مورد آخرین چالش ها و نوآوری های کلیدی مؤثر در صنعت دامپروری می پردازیم. همچنین سعی شده است به رویکردهای نوآورانه و برنامه های کاربردی در صنعت دامداری نیز اشاره شود.

 

تفاوت های دامداری صنعتی با دامداری های سنتی چیست؟ | تحقیق در مورد دامداری صنعتی

همانطور که ذکر شد استفاده از تجهیزات مدرن و کارآمد یکی از تفاوت های این گونه دامداری ها با فعالیت های دامداری سنتی است. اما تفاوت های دیگری نیز در این مورد وجود دارد که در ادامه به آن اشاره می کنیم:

یکی از مهم ترین علل ضرردهی در دامداری های سنتی ناگاهی و نداشتن اطلاعات کافی در مورد نحوه درست خوراک دهی و جیره بندی به گوسفندان و سایر انواع دام های زنده می باشد . در شیوه های مدرن سعی می شود که با توجه به نیازهای غذایی هر مرحله از زندگی دام به آنها پرسود ترین نوع علوفه داده شود تا نرخ تبدیل میزان علوفه به گوشت و شیر متعادل گردد. کاهش زمان زایمان هر میش و افزایش سرعت رشده برها ها از فعالیت های مهمی است که در دامپروری های صنعتی دنبال می‌شود.

دامداری نیمه صنعتی چیست؟

برخلاف دامداری صنعتی که در آن تماما از شیوه های صنعتی و به روز برای مدیریت کسب و کار استفاده می‌شود، در دامداری های نیمه صنعتی تنها تا حدودی از این مبنای پیروی می شود. در این گروه که واحدهای زیادی را هم به خود اختصاص داده است روش های ساخت جایگاه، تغذیه و رسیدگی های بهداشتی چیزی بین واحدهای روستایی (سنتی) و صنعتی است.

پرورش دام های اصلاح ژنتیک شده در مزارع لبنی و مجتمع های دامداری صنعتی، نمی توان عملکرد مورد انتظار را بدون استفاده از جدیدترین روش های دامپروی صنعتی به دست آورد. اگر بتوان از دام های اصلاح نژاد شده که قابلیت های نظیر چند قلوزایی و مقاومت بیشتر در برابر بیماری ها دارند استفاده کرد بی شک سود آوری نیز بیشتر می‌شود.

شاید در این عصر مهم ترین دارایی بشر زمانی باشد که طی یک شبانه روز در اختیار دارد. انسان هایی که قدر این فرصت را بدانند بی شک پیروز این مسابقه خواهند بود . در کسب و کار دامپروری و دامداری صنعتی نیز این قضیه صادق است. پس توصیه می شود به دنبال بهره بردن از راهکارهایی باشید که زمان رسیدن شما به هدف تان را کاهش دهد.

دامداری نیمه صنعتی

صنعت دامداری ، عاملی مهم برای اشتغال زایی و کسب درآمد

در کشورهای پیشرو صنعت دامداری، سرمایه گذاری در این زمینه به عنوان یکی از اصلی ترین محرک های رشد اقتصادی کل کشور شناخته می شود. علیرغم اهمیت این موضوع و کم شدن درآمد در بخش دامداری، متاسفانه در کشور شاهد این موضوع هستیم که هنوز بسیاری از دامداران به شکل سنتی به دامپروری مشغول هستند و طرح جدی نیز برای توسعه صنعت دامداری در کشور چه از جانب دست اندرکاران و چه از جانب فعالان این حوزه پیگیری نمی شود.

با اطمینان می توان گفت چنانچه بیش از نیمی از واحدهای پرورش دام و طیور با استفاده از روش های جدید و مدرن امروزی کسب و کار خود را مدیریت کنند، بخش قابل توجهی از نیاز به اشتغال زایی در مناطق روستایی و عشایری کشور حل خواهد شد و درامد قابل توجهی نصیب این قشر زحمت کش می شود.

برخی از مهم ترین فعالیت های لازم برای تبدیل شدن واحد دامپروری به دامداری های صنعتی در کشور عبارتند از :

  • استفاده از روش های مدیریتی و تغذیه ای کارآمد همچون روش تغذیه‌ای TMR و کریپ فیدینگ
  • آموزش و به کارگیری نیروی کار متخصص
  • ساخت یک جایگاه و سوله مناسب جهت نگهداری دام ها
  • استفاده از تجهیزات امروزی

درخواست از دامپزشک برای معاینه مرتب گلهبا اینکه فراهم آوردن تمامی امکانات ذکر شده برای صنعتی تر کردن دامداری ها به خصوص برای دامپروران کوچک بسیار مشکل به نظر می رسد اما با ادغام شدن چند واحد کوچک با یکدیگر و برنامه ریزی مستمر جهت دست یابی به اهداف، در مدت زمانی کوتاه این امر به خوبی می تواند محقق شود. اولین و کم هزنیه ترین اقدام نیز تغییر روش خوراک دهی به گله است که با کمی کسب اطلاعات از متخصصین حوزه دامداری صنعتی برای همگان میسر است.

بدون شک در روش دامداری صنعتی دیگر شاهد موضوعاتی همچون ورشکسته شدن دامداران به دلیل بهره‌وری پایین نخواهیم بود.‌

نمونه دامداری صنعتی

 

نقش نرم افزارهای مدیریتی در دامداری صنعتی چیست؟

افزایش جمعیت جهان امری است که نیازمند تولید محصولات دامی با کیفیت بیشتر است، در این بین تعداد مزارع و افراد حاضر در این صنعت در حال کاهش است اما می توان با یک برنامه ریزی صحیح تراکم حیوانات در هر مزرعه و دامداری را افزایش داد. علاوه بر این روند ، مشکلات تولید دام نیز افزایش یافته است. حل این مشکلات در گرو استفاده از مطالعات چند رشته ای در زمینه های بسیار متفاوتی مانند به کاربردن روش ها و ابزارهای پیشرفته است.

به طور کلی کسانی که می خواهند در صنعت دامپروری به موفقیت برسند؛ نیاز دارند که به چند قانون نه چندان پیچده است عمل کنند، در کشورهای پیشرو در این زمینه امکان دستیابی به عملکرد مورد انتظار بدون استفاده از فناوری و سیستم های اتوماسیون و پرورش حیوانات با ارزش ژنتیکی بسیار بالا امکان پذیر نیست. با به کاربردن نرم افزارهای مدیریتی در دامداری ها، کار روزانه در این مکان ها بسیار ساده تر می شود و نیاز به کارگر کم تری نیز احساس می شود.

دامداران موفق می توانند به سرعت زیرساخت های لازم را برای بهره برداری از این نرم افزار ها و تجهیزات پیشرفته ایجاد کنند و بعد از مدت کوتاهی شاهد افزایش نرخ سودآوری در مجموعه خود باشند. مکانیزم و سیستم های اتوماسیون گزینه های مختلفی را در مقابل کاربر ارائه می‌دهد.

 

دامداری صنعتی در اروپا

با کلیک کردن می توانید در مورد روش های نوین دامپروری اطلاعات مفید و جالبی را بدست آورید.
در حال حاضر ،در مجتمع های دامپروری اکثر داده ها به صورت دستی استخراج می شوند، اما مشاهده دستی به تدریج توسط بسیاری از سیستم های شیردوشی با ضبط خودکار (عملکرد شیر، هدایت شیر، ضبط فعالیت و اندازه گیری وزن بدن) جایگزین می شود و منجر به ارائه داده های بهتری خواهد شد، هم از نظر کمیت و هم کیفیت. از سال های گذشته تعداد سیستم های اتوماسیون مزارع به سرعت افزایش یافته است. تقریباً هر دامدار با مقیاس کاری متوسط ​​و بزرگ می تواند از اتوماسیون پیشرفته بهره مند شود. در سیستم های اتوماسیون فرصت های زیادی برای افزایش سود آوری و مدیریت بهتر وجود دارد.
با پیشرفت تکنولوژی و آنلاین شدن بیشتر کارها، دور ماندن از این جریان می توانند خسارات مختلفی را به همراه داشته باشد. امیدواریم هر چه زودتر همه ی دامداری ها کشور به صورت صنعتی به فعالیت خود ادامه دهند.

فرصت رشد برای صنعت دامداری به واسطه استفاده از ظرفیت بازارهای جهانی:

توسعه دامداری صنعتی

همانطور که مطلع هستید، ایران به دلیل قرارگیری در یک منطقه جغرافیایی مهم و غنی از پتانسیل‌های بالایی برای مبادلات تجاری به خصوص در حوزه کشاورزی و دامداری برخوردار است.
همسایگی دریایی و زمینی با 15 کشور فرصت تعامل تجاری بی‌نظیری را در اختیار ایرانیان قرار داده است. به غیر از کشورهای همسایه، برای صادرات محصولات کشاورزی و دامپروری، در بازارهای جهانی به دلیل رشد جمعیتی و مسائل اقتصادی همواره تقاضا برای خرید مواد غذایی وجود دارد. این تقاضا به حدی است که به عنوان مثال در کشور چین در طی چهار سال گذشته به طور میانگین 9 درصد مصرف گوشت افزایش پیدا کرده است. در این بین کشورهایی همچون نیوزلند و استرالیا با تمرکز بر این موضوع توانسته‌اند سودقابل توجهی را بدست آورند.

این قابلیت در ایران نیز با توجه به نیروی کار، مزارع، تعداد واحدهای دامپروری زیاد و … به خوبی قابل دسترس است به شرطی که با تعیین و اجرای یک سیاست درست، دامداران و کشاورزان به سمت استفاده از روش‌های مدرن و پربازده حرکت کنند. در ضمن برای رسیدن به این هدف،تعیین قیمت اصولی برای این محصولات نیز باید انجام شود.

داده‌های بیومتریک دام چیست و چه فوایدی دارد؟

بیومتریک روشی علمی جهت بررسی وضعیت دام‌های یک گله است که در سال‌های اخیر توسعه آن پیشرفت چشمگیری داشته است و در آینده نیز نقش مهم‌تری نیز پیدا می‌کند.

بیومتریک دام چیست؟

بیومتریک دام‌هایی همچون گاو، گوساله، گوسفند و بز، یک روش دقیق برای شناسایی یک دام از گله با استفاده از یک سیستم تشخیص الگو بر اساس خصوصیات فیزیکی همان حیوان است. از این فناوری برای شناسایی دام، ردیابی و ارزیابی سلامت و رفاه این حیوانات استفاده می‌شود و می‌تواند بازدهی، سودآوری و کارایی مزرعه شما را افزاش دهد.

روش‌های مختلفی برای ثبت و ذخیره بیومتریک (ویژگی‌های فیزیکی) هر کدام از اعضا گله وجود دارد. امروزه با پیشرفت‌های چشمگیری تکنولوژی می‌توان با بهره مندی از اینترنت اشیا، مدل‌های مختلف هوش مصنوعی و برچسب های RFID، تمامی گله را حتی از فواصل دور نظارت کرد.

مزایای استفاده از این تکنولوژی در دامداری صنعتی

 

1-بیماری ها را زودتر شناسایی کنید

امروزه با استفاده از تکنولوژی‌های مرتبط با بیومتریک می‌توان، شیوع یک بیماری در گله را حتی قبل از این علائم آن به طور کامل ظاهر شود، شناسایی کرد.
از طریق حسگرهایی که معمولا به گوش دام‌ها، متصل می‌شوند، می‌توان فاکتورهایی مانند شکل راه رفتن، دمای بدن و مصرف خوراک این حیوانات را کنترل کرد و در صورت بروز یک مشکل حاد، خیلی سریع دامدار مطلع می‌شود. این ویژگی نه تنها از زیان‌های مالی در گله شما جلوگیری به عمل می‌‌آورد، باعث صرفه جویی در زمان و انرژی شما دامداران سخت کوش نیز خواهد شد.

2-ردیابی دائمی دام

به واسطه داده‌های بیومتریک می‌توان همیشه از محل قرار گیری حیوانات گله خود مطلع شوید. این داده‌ها معمولا از طریق GPS جمع آوری می‌شوند. همچنین می‌توانید از مشخصات ژنتیکی و DNA این حیوانات نیز آگاهی یابید.

3-شناسایی سریع و آسان هر کدام از دام‌های گله

از هر روش بیومتریک که استفاده کنید، این امکان برای شما دامداران وجود دارد که هر حیوانی را به سرعت و به راحتی شناسایی کنید. داده‌های بیومتریک می‌توانند تمام اطلاعات مورد نیاز در مورد وضعیت سلامت دام، سن، نژاد و اطلاعات مفید دیگر را در اختیار دامپروران قرار دهند.

4-روند رشد دامداری صنعتی شما را پایدار می سازد

استفاده از داده‌های بیومتریک و نظارت مستمر بر این اطلاعات، بدون شک سبب افزایش پتانسیل درآمدی دامداری صنعتی شما خواهد شد. زیرا به جز مدیریت بهتر و آسان‌تر گله، می‌توانید از خسارت‌های مختلف در طول زمان پرورش دام‌های گله خود جلوگیری به عمل آورید. در کل با استفاده از تکنولوژی های جدید، دامداری صنعتی خود را از لحاظ سودآوری در آینده بیمه خواهید کرد.

سخن آخر : 

با مدرن و پیشرفته شدن روش ها و تجهیزات، این صنعت نیز توانسته روز به روز خود را بیشتر با این روند مطابقت دهد. امروزه در زمینه های تولیدی به خصوص دامداری صنعتی ادغام تجربیات مفید، امکانات و همچنین دانسته های جدید بشری نه تنها دیگر از مرحله توصیه و پیشنهاد به دامداران خارج شده بلکه به امری لازم و اجتناب ناپذیر تبدیل شده است.

 

در این وب سایت همیشه تلاش کرده ایم تا با تهیه کامل ترین و کارآمدترین مقالات آموزشی در حوز دامپروری به رشد هرچه بیشتر این کسب و کار کمک کنیم.

تهیه شده توسط بازار گوسفند بزرگترین مرکز خرید دام زنده و مرغ و خروس در تهران

شماره های تماس


جهت سفارش گوسفند زنده با بهترین کیفیت گوشت دهی به همراه خدماتی متنوع از جمله ارسال و ذبح رایگان و بهداشتی با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید

                   021-66000798  | 09197124011
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها