اگر قصد دارید دام پرورش دهید و یا در حال حاضر در این شغل فعالیت میکنید و به دنبال رشد کسب و کار خود هستید، یکی از مهمترین گام هایی که میتوانید برای موفقیت خود بردارید، تهیه یک طرح تجاری (بیزینس پلن) است. یک طرح کسب و کار خوب از نقطه آغاز تا رشد حداکثری میتواند مسیر را برای شما مشخص کند.
این برنامه که میتوانید آن را طرح توسعه کسب و کار دامداری نیز بنامید، شامل مجموعهای واضح از اهداف و درک درستی از اصول مدیریت گله داری و بازار است که در آن به شما کمک میکند مسیر خود را از امروز تا آینده به خوبی ترسیم کنید.
در این مقاله سعی خواهیم کرد تا حدامکان اصول اولیه را برای کمک به شما دامداران عزیز توضیح خواهیم داد تا یک طرح تجاری موفق برای کسب و کار پرورش دام خود داشته باشید.
جهت اطلاع از قیمت گوسفنده زنده کلیک کنید.
اهمیت و نحوه تهیه طرح کسب و کار مزرعه پرورش دام
تنظیم یک بیزینس پلن برای شغل پرورش دام، تفاوت چندانی با تنظیم یک طرح تجاری برای راه اندازی کسب و کارهای دیگر ندارد. با اینکه بهتره قبل از ورود به هرشغلی اقدام به تهیه چنین طرح هایی کنیم اما اگر از قبل هم به شغل پرورش دام مشغول هستید، این طرح تجاری میتواند برای شما کمک کننده باشد.
اگر به دنبال توسعه و رشد دامداری خود هستید و به آن به مانند یک تجارت نگاه میکنید، داشتن یک برنامه سازمان یافته و آگاهانه میتواند مسیر شما را بسیار کوتاه تر کند. عمل به این برنامه اصولی به شما دامداران صنعتی کمک میکند تا روی اهداف اصلی تمرکز کنید.
اجزای اساسی یک طرح تجاری خوب برای شغل پرورش دام ممکن است شامل 6 مورد زیر باشد:
معرفی نامه:
معرفی نامه طرح شما باید شامل نام کسب و کار، اطلاعات تماس دامداری و تاریخ تهیه طرح باشد. حتی اگر قصد ندارید برای یک وام تجاری درخواست دهید، این بخش یک راه خوب برای سازماندهی برنامه مزرعه پرورش دام شما خواهد بود و باعث میشود تا به صورت جدی تری در مسیر رسیدن به اهدافی که متصور شدهاید، تلاش کنید.
چکیده اجرایی:
این بخش حاوی یک خلاصه غنی از طرح کسب و کار مزرعه پرورش دام شما است و در کل شامل شرح کوتاهی از کسب و کار، موارد تایید شده و اهداف آینده میباشد.
شرح کسب و کار:
شرح کسب و کار باید توصیفی ساده و دقیق از اجزای اصلی کسب و کار شما باشد. این قسمت شامل یک نمای کلی از فعالیت شما، جزئیات مربوط به موقعیت و امکانات دامداری، مالکیت کسب و کار و تاریخچه کوتاهی از مزرعه شما است.
برنامه ریزی تولید:
برنامه تولید مزرعه پرورش دام شما، محصولاتی را که تولید خواهید کرد، نحوه تولید آن محصولات و میزان انتظار شما برای تولید را مستند میکند. این بخش همچنین درباره هرگونه مجوز و مقرراتی که ممکن است بر برنامه تولید شما تاثیر گذار باشد، توضیحاتی را ارائه میکند.
برنامه بازاریابی:
برنامه بازاریابی برای مزرعه پرورش دام شما باید شامل خلاصهای کوتاه از روندهای اخیر بازار باشد و در آن یک مطالب کلی از استراتژی های بازاریابی اولیه و ثانویه و همچنین مزیت های رقابتی کسب و کار شما شرح داده شود.
برنامه مالی:
برنامه مالی مزرعه پرورش دام شما ممکن است حیاتی ترین بخش طرح تجاری باشد. مواردی که باید برای گنجاندن آنها در برنامه مالی برنامه ریزی کرد عبارتند از:
ترازنامه، صورت درآمد، صورت جریان نقدی و بودجه کلی مرزعه
سردرگم نشوید، از افراد متخصص کمک بگیرید
برای بسیاری از صاحبان کسب و کار تهیه چنین طرحی ممکن است بسیار طاقت فرسا به نظر برسد، اما به نظر ما بهتره که در صورت نداشتن تجربه از متخصصان این حوزه برای ایجاد یک طرح موفق کمک بگیرید.
3 موردی که میتواند برنامه کسب و کار شما را خراب کند یا رشد بدهد. در حالی که متغیرهای زیادی در هنگام برنامه ریزی و راه اندازی یک کسب و کار دخیل هستند، برخی از آنها بیشتر از سایرین اهمیت دارند. این موارد عبارتند از:
- هزنیه های تامین خوراک مورد نیاز مزرعه پرورش دام
- قیمت و نرخ بازار
- ضریب تولید
1- مخارج تغذیه گله
همانطور که احتمالاً می دانید، در شغل پرورش دام سبک و سنگین اصلی ترین هزنیه، صرف خوراک گله میشود. این موضوع در خصوص گله های داشتی و پرواری فرقی ندارد.
با اینکه راهکارهای گوناگونی برای تعیین کلی مخارج تغذیه گله وجود دارد اما به هر صورت نمیتوان آن را به صورت دقیق مشخص کرد.
در اوایل کسب و کار ممکن است مجبور شوید، هزنیه های مربوط به خوراک را به صورت سالیانه تخمین بزنید. اما پس از چند سال میتوانید میانگین هزنیه های قبلی را برای بدست آوردن یک برآورد دقیق محاسبه کنید.
2- قیمت های رایج در بازار
میزان تولید گله و قیمت فروش محصولات دامی مثل پشم، گوشت و فرآورده های لبنی سالانه و فصلی تغییر میکنند. با اینکه رشد قیمت سودآوری شما را افزایش میدهد، اما در نظر گرفتن قیمت های خالص بازار بسیار مهم است.
درباره سود دامپروری در این مطلب به نکات بیشتری اشاره کردهایم، خواندن این مقاله را بهتره از دست ندهید.
اگر قادر به فروش مستقیم محصولات مزرعه خود نباشید، مجبور خواهید بود با دلالان کار کنید و این به صورت مستقیم باعث کاهش سود شما خواهد شد. به طور کلی اگر بتوانید مستقیماً محصول را بدست مصرف کنندگان برسانید، قادر خواهید بود به ازای هر دوره فروش، سودآوری بیشتری را بدست آورید. حذف واسطه را حتما جدی بگیرید.
3- میزان تولید گله
در نهایت ضریب تولید هر راس دام سبک یا سنگین مزرعه بر سودآوری شما تاثیر زیادی خواهد داشت. به هراندازه که تولید دام های گله بیشتر باشد و مخارج دامداری کنترل شود، سرعت پیشرفت شما هم رشد چشمگیرتری را کسب خواهد کرد. اگر از نژادهای پربازده مثل رومانوف استفاده کنید، بدست آوردن سودهای بالا یک هدف واقع بینانه برای شما خواهد بود. سن، وزن، نژاد، نوع تغذیه، نحوه نگهداری در این امر دخیل هستند.
سخن آخر:
در نهایت با اینکه شغل پرورش دام ممکن است پر زرق و برق ترین یا پرسودترین فرصت تجاری نباشد، اما میتواند یکی از سودمندترین فرصت ها برای راه اندازی یک کسب و کار در مناطق روستایی و عشایری قلمداد شود. بدون شک با داشتن یک برنامه تجاری عملی و استفاده از روش های نوین دامپروری شانس موفقیت خود را میتوانید تضمین کنید. پایبندی به برنامه و داشتن پشتکار را هم نباید به هیچ وجه فراموش کرد.
برای خرید خروس محلی کلیک کنید.
لطفا کس دیگری را تشویق به این کار نکنید دولت حاصل بیست سال زحمت و تلاش من دامدار را به هدر داد و دامداران رابیچاره کر داینکار سودی ندارد وسلام