برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

لنگش پا در گوسفند و بز

آشنایی کامل با مشکل لنگش پا در گوسفند و بز

لنگش پا در گوسفندان و بز ها بیماری به نسبت رایج است . این مشکل معمولا در گله هایی دیده می شود که آزادانه در مراتع می گردند . رعایت نکردن اصول بهداشتی و جلوگیری نکردن از شیوع بیماری ها امری است که در صورت سهل انگاری در اجرای آن ، عفونت ها و جراحت های مختلفی را می تواند گریبان گیر دام های گله  شما کند .

البته در بسیاری اوقات ، لنگش گوسفند و بز را نمی توان به صورت یک بیماری جدی و کشنده تلقی کرد اما می تواند باعث ایجاد ناراحتی و ضرر و زیان های مختلف برای گله شود .

اگر به دنبال خرید گوسفند زنده با مناسب ترین قیمت و کیفیت هستید ، بهتره مطالعه این لینک را از دست ندهید .

در این مقاله ، ما به شما در مورد بسیاری از دلایل بالقوه برای بروز بیماری لنگش گوسفند و بز توضیح خواهیم داد . امیدواریم که نکات مطرح شده توسط بخش آموزش وب سایت بازار گوسفند ، برای شما دامداران گرامی مفید واقع شود .

چرا لنگیدن پا برای گوسفند و بز می تواند مشکل ساز باشد ؟

بسیاری از کارشناسان دامپروری لنگیدن پا ، که غالبا به آن لنگش نیز گفته می شود را به عنوان یک عامل زیان بار برای دامپروری به شمار می آورند .
اگر گوسفند یا بز به مدت طولانی دچار چنین مشکل شده باشد ، بدان معنا است که نوعی آسیب یا بیماری حیوان شما را آزار می دهد و باید خیلی زود به درمان آن پرداخته شود . همچنین می تواند میزان رشد گله را به مخاطره بیاندازد که مهم ترین پیامد این اتفاق ، پدید آمدن مشکلات اقتصادی عمده خواهد بود . حیوانی که پایش می لنگد و درد می کشد ، زمان بسیار کم تری را به چرا و تغذیه می پردازد و بیشتر اوقات روز را سعی می کند بی تحرک و ثابت باقی بماند .

ادامه دارشدن و شیوع هر چه بیشتر لنگش در گله دام های زنده ای همچون گوسفند ، در کل منجر به ایجاد وضعیت مخرب تری حتی برای تولید مثل گوسفندان نیز می شود . سقط جنین ، تولد بره های ضعیف و کاهش میزان باروری موثر ، چند مثال ساده برای این موضوع می باشد .

جالب است بدانید که لنگش در اغلب موارد به خودی خود بر طرف می شود . این امر به ویژه هنگامی صادق است که علت لنگیدن پای گوسفندان ، بز ها و حتی گاو ها بر اثر خراش یا جراحت جزئی بوده باشد . اما همیشه این اتفاق ممکن است رخ ندهد و نه تنها بیماری لنگش دام ها بهبود پیدا نکند ، بلکه به سایر اعضای گله نیز سرایت نمایید و مشکلات طولانی مدت و بزرگ تری را نیز به وجود آورد .

لنگش در گوسفندان
عموما در دامداری هایی که به شیوه سنتی و باز اقدام به پرورش گوسفند ، بز و گاو می کنند ، به دلیل اینکه این حیوانات آزادانه در مراتع و دشت به چرا مشغول هستند ، ممکن است سم آنها با مواد تیز و برنده ای همچون میخ ، تیغ و شن مجروح شود و در مدت زمان کوتاهی نیز این جراحات دچار عفونت گردد . حتی ممکن است زمانی که آنها در معرض شکار شدن توسط حیواناتی همچون گرگ قرار گیرند ، در هنگام فرار نیز سم و پای آنها باز هم مجروح شود .

مطلب پیشنهادی : خرید خروس و مرغ زنده در تهران

دلایل کامل تر و معرفی روش درمانی برای لنگش پا در گوسفند و بز :

اولین اقدام اساسی برای درمان لنگش گوسفند و دیگر دام ها ، تشخیص علت این مشکل می باشد . اگرچه در بیشتر موارد لنگیدن پا را می توان با عمل به چند نکته درمان کرد ، اما اگر متوجه نشوید که چه عامل یا عواملی باعث بروز این بیماری شده است ، احتمالا درمان موثر نخواهد بود و حتی در صورت بهبود ، پس از مدتی دوباره با این مشکل رو به رو خواهید شد .

در ادامه برخی از شایع ترین دلایل لنگش پا در گوسفند و بز را به شما معرفی خواهیم کرد . اگرچه در این لیست ممکن است کاملا دلایل چنین بیماری ذکر نشده باشد اما حتما به مهم ترین علل آن اشاره خواهیم کرد و همچنین راهکارهایی را نیز برای مقابله و درمان لنگش گوسفند ، بز و گاو معرفی می کنیم .

بروز تاول و التهاب بین انگشتان و سم دام :

بدون تردید ، تاول و التهاب معمول ترین علت لنگش لنگش پا در گوسفند و بز می باشد و بیشتر نیز در فصل بهار که رطوبت محیطی به شدت افزایش پیدا می کند ، اتفاق می افتد . همانگونه که گفتیم لنگش ممکن است به صورت خود به خود درمان شود اما با این حال با رسیدگی صحیح به دام مبتلا شده ، می توان از شیوع جدی تر آن جلوگیری به عمل آورد و روند درمان با سرعت بیشتری طی شود .

در کل به توصیه کارشناسان اگر در مورد دلیل پیدایش لنگش در گله خود به تاول زدن و التهاب سم مشکوک هستید ، باید فورا دام بیمار شده را معاینه و بررسی کنید .

این گزنیه بیشتر به دلیل عفونت های باکتریایی صورت می گیرد و در بره ها کم وزن نیز به مراتب بیشتر از میش ها دیده می شود . متخصصان در این باره اظهار می کنند که باکتری که عامل این لنگش می باشد همیشه به طور طبیعی در محیط یافت می شود اما با مرطوب شدن محیط شدت رشد و انتشار آن افزایش پیدا می کند . گوسفندها و بز ها در هنگامی که در مراتع یا میحط های بسته غیر بهداشتی مشغول چرا هستند اغلب در فصل بهار به این باکتری مبتلا می شوند .

این عامل معمولا سطح پوست بین پنجه و سم حیوانات را هدف قرار می دهد و باعث ایجاد ناحیه ای دردناک ، متورم ، ملتهب و عفونی می شود

پوسیدگی و گندیدگی سم :

یکی دیگر از مشکلات شایع برای پرورش گوسفند و دیگر دام های زنده ، پوسیدگی و گندیدگی سم می باشد . اگر این معضل که برای حیوان نیز می تواند بسیار دردناک باشد ، سریعا درمان نشود ، حیوان را حتی منزوی و ضعیف می کند . بارز ترین نشانه عفونت این است که دام زنده پای آسیب دیده خود را بر روی زمین قرار نداده و آن را با خود برای مدت طولانی حمل می کند . در برخی اوقات حتی درد به حدی می رسد که گوسفند ترجیح می دهد به جای راه رفتن بر روی سم ، بر روی زانو های خود راه برود .

علت فلج شدن پاهای گوسفند گوسفندان

لنگش گوسفند

نکته خطرناک که باید آن را جدی تلقی کرد این است که ادامه دار شدن این وضعیت می تواند باعث کاهش سریع وزن و توانایی تولیدی حیوان گردد. .
برای درمان ، باید بخش سم به صورت دقیق توسط دامپزشک معاینه شود .

بازهم تاکید می کنیم که نگهداری دام بر روی بستر خیس ، محیط مرطوب و غیر ضدعفونی شده شدت این عامل را تشدید می کند .

 

برای اینکه اطلاعات دقیق تری را در مورد گندیدگی سم در گوسفندان کسب کنید ، مطالعه مقاله مرتبط با این موضوع در سایت بازار گوسفند را به شما دامداران گرامی پیشنهاد می کنیم .

تومور گرانولوم :

گرانولوم ها که به طور معمول در سم دیده می شود ، تورم های قرمز و دردناکی است که معمولا در اثر اصلاح زیاد سم یا سوزش و عفونت زخم های مزمن یا ضایعاتی که درمان نشده اند ، ایجاد می شود .

تشخیص چنین توموری بسیار ساده است . در هنگام بررسی ناحیه قرمز رنگ و تقریبا خونین را خواهید دید . همچنین بایستی بدانید درمان چنین مشکلی حتما باید توسط دامپزشک انجام گیرد و خلاص شدن از آن بدون استفاده از دارو های مناسب بسیار دشوار است .

با بیماری تب برفکی در این مقاله بیشتر آشنا شوید .

شکستگی استخوان پا :
تشخیص این مورد نیز تا حدودی آسان است . معمولا در ناحیه شکستگی تورم قابل توجهی قابل مشاهده است که برای درمان باید همیشه با دامپزشک تماس بگیرید و زیرا تنظیم نمودن دوباره محل شکستگی و تجویز دارو برای بهبود سریع تر لنگش پا در گوسفند و بز توصیه می شود .

باید توجه داشته باشید که متاسفانه ، شکستگی استخوان ها می تواند برای بسیاری از گوسفندان و بز ها فاجعه بار باشد تا جایی که حتی می تواند بر تمایل به غذا خوردن و تحرک این حیوانات را نیز اثرات سوئی داشته باشد .

شکستگی پا گوسفند-لنگش

 

درمان لنگش گوسفند بز :

به هر حال در صورت داشتن حیواناتی که در مزرعه شما لنگ لنگان راه می روند باید اقدامات مختلف مراقبتی و درمانی را در نظر بگیرید .

به عنوان مثال مهیا نمودن بستر خشک و پاکیزه ، ضدعفونی مداوم سم ، تغذیه مغذی همراه با ویتامین ها و مواد معدنی برخی از مهم ترین نکات برای جلوگیری از بروز لنگش در حیوانات می باشند .

در ضمن اگر در گله ، دام هایی را مشاهده کردید تحت تاثیر هر مشکلی مرتبط با قسمت پا قرار گرفته اند ، باید بلافاصله آنها را جدا کنید . این کار به شما به عنوان یک دامدار مهلت می دهد علاوه بر جلوگیری از سرایت به دیگر دام ها با دقت بیشتر حیوانات خود را بررسی کنید . همچنین حتی اگر فکر می کنید که چه عوامل ممکن است باعث لنگیدن دام های شما شده باشید ، بهتره که آن را با دامپزشک در میان بگذارید .

برای درمان ممکن است از دارو های مسکن یا آنتی بیوتیکی استفاده کنید که توسط دامپزشک تجویز شده باشد . به جز مصرف دارو ، در صورت بروز التهاب و عفونت نیز می توانید با استفاده از محلول های ضدعفونی کننده ، محل زخم را تمیز نگه دارید .

استفاده از حمام سم نیز فراموش نکنید ، چرا که یک استراتژی مفید برای درمان لنگش پا در گوسفند و بز می باشد .

تشخیص علت لنگش گوسفند و بز :

در این باره باید بگوییم که همیشه ابتدا بهتره که علت لنگش را مشخص کنید و سپس این بیماری را درمان کنید . اگرچه یکی از رایج ترین علت هایی که ممکن است پای حیوان بلنگد ، مربوط به زخم شدن سم و افزایش رطوبت سطح بستر نگهداری دام های می باشد اما بر اساس همین نکاتی که مطرح کردیم بالاخره دلایل دیگری هم برای مبتلا شدن دام به لنگش وجود دارد که باید قبل از درمان بررسی شود .

در آخر پیشنهاد می کنیم به عنوان یک دامدار برای کسب دانش صحیح در مورد حفظ سلامت سم و سایر اندام های بدن گوسفندان ، بز ها و گاو ها آگاهی و اطلاعات خود را با مطالعه و پرس و جو از افراد متخصص افزایش دهید .

اینجا خیلی دقیق تر می توانید انواع بیماری گوسفندان و روش های پیشگیری از آنها را بشناسید .