جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
13 آذر 1401

حکمت قربانی و انواع قربانی

قربانی
فهرست مطالب

قربانی کردن امری توصیه شده در ادیان مختلف بخصوص اسلام می باشد که باعث تقرب و نزدیکی به خداوند می شود. در قرآن کریم آیات متعددی مبنی بر انجام این سنت اللهی وجود دارد. همچنین ائمه بزرگ اسلام به انجام قربانی سفارش های بسیاری کرده اند. در ادامه این مطلب قصد داریم به حکمت ها و انواع قربانی در اسلام بپردازیم. امیدواریم که مورد استفاده شما عزیزان قرار گیرد.

اگر قصد خرید گوسفند زنده برای قربانی کردن از بهترین نژادها و با مناسب ترین قیمت و خدمات از جمله ارسال و ذبح رایگان را دارید می توانید با شماره های زیر تماس بگیرد.

شماره های تماس :

09197124011  | 021-66000798

قربانی کردن گوسفند

حکمت قربانی چیست؟

آنچه که از شتر، گاو، گوسفند و یا بز که به خاطر نزدیکی و تقرب به خداوند متعال ذبح می شود را قربانی می‌گویند. لازم به ذکر است که انجام قربانی نوعی عبادت محسوب می شود. برای اثبات مشروعیت و و شرعی بودن قربانی می تواند برای نمونه به ایه دوم سوره کوثر «فصل لربک وانحر» اشاره کرد که خطاب به پیامبر (ص) خداوند می فرماید: نماز بخوان و قربانی کن.

در تقسیر واژه (نحر) آمده است که نحر مختص به شتر است و ذبح برای گوسفند، بز و گاو می باشد. اما به چه دلیل در این آیه واژه نحر ذکر شده است؟! به دلیل اینکه تقسیم گوشت شتر برای فقرا و مساکین از لحاظ کمیت بیشتر و بهتر است.

از بارزترین موارد مربوط به موضوع قربانی یادآوری و زنده کردن قربانی حضرت ابراهیم ( ع ) است، زمانی که خداوند او را با دستور به ذبح فرزند خویش آزمایش نمود و آنها توانستند سربلند از این آزمایش مهم الهی خارج شوند.

در امر قربانی یاری کردن کردن و خوشحال نمودن فقرا و مساکین وجود دارد، که این بذل و بخشش سبب محکم شدن رابطه برادری و محبت میان امت اسلام می شود .

سایت بازار گوسفد آمادگی پذیرش سفارشات شمار جهت انجام انواع قربانی از جمله قربانی عیدقربان ، عقیقه و… را دارد ، برای اطلاع از قیمت گوسفند زنده و نحوه خرید آن کلیک نمایید.

درباره قربانی عقیقه گوسفند اینجا بیشتر بخوانید.

حکم قربانی چیست؟

قربانی نمودن سنت تاکید شده و سفارش شده است ولی بعضی مواقع به دلایلی به امری واجب تبدیل می شود.

دلیل اول: قربانی که بر اساس برخی اعمال فریضه حج بر شخص محرم واجب می شود.

دلیل دوم: شخصی بر خود واجب می کند بر اساس نذری ، حتما حیوانی را قربانی کند.

دلیل سوم: اگر گوسفند یا حیوانی دیگری را از قبل برای قربانی کردن مشخص کنید، عمل به این فریضه بر شما واجب می شود.

چه کسانی باید قربانی انجام دهند؟

قربانی در حق کسی که شروط زیر را داشته باشد مستحب است:

  • مسلمان بودن
  • رسیدن به بلوغ و عقل
  • داشتن توانایی مالی قربانی کردن ( این توانایی به این صورت است که شخص بتواند نفقه خود و نفقه کسانی که بر او واجب است را بتواند پرداخت کند و پولی مازاد بر این دو موضوع داشته باشد )
با احکام و شرایط قربانی عقیقه آشنا شوید.

چه حیواناتی را می تواند قربانی کرد؟

چهار دسته از حیوانات شامل (شتر، گاو یا گاومیش، بز و گوسفند) را می توان در روز عیدقربانی، قربانی کرد.

شروط حیوان برای قربانی چیست؟

سن و سلامت دو مورد از شروط اصلی برای این امر محسوب می شود.

سن: سن شتر باید پنج سال را تمام کرده باشد و وارد ششمین سال از عمرش شده باشد . برای گاو و بز این است که در دو سال را تمام کرده باشند و به سومین سال داخل شده باشند. گوسفند نیز سال اول عمر خودش را به اتمام رسانده باشد و وارد دومین سال شده باشد.

سلامت: حیوان باید به طور کلی از سلامت برخوردار باشد یعنی از کلی عیب هایی که سبب نقصان در گوشت حیوان قربانی می شود عاری باشد.

حیوان نباید لاغر (ضعیف) باشد به طوریکه که مغز استخوان آن از بین رفته باشد و از شدت لاغری سرزنده نباشد.

حیوان نباید شل، کور و مریض باشد.

 

 

قربانی گوسفند

زمان قربانی، روز عید قربان چه موقع است؟

از طلوع آفتاب روز عیدقربان بعد از خواندن نماز عید شروع و تا غروب آفتاب آخرین روز ایام تشریق ( روز های 11 تا 13 ذی الحجه ) ادامه خواهد داشت. اما بهترین وقت بعد اتمام نماز عید می‌باشد.

نحوه تقسیم گوشت قربانی به چه شکلی است؟

اگر قربانی واجب باشد همانطور که توضیح دادیم جائز نیست که از گوشت آن مقداری برای خود یا خانواده خود بردارند ، اما اگر از آن مصرف نمودند باید به اندازه آن مقدار پول صدقه دهند.

اما زمانی که قربانی ذکر شده بر فرد مستحب باشد می تواند یک سوم آن را برای خود یا خانواده اش بردارد و یک سوم دیگر را به فقرا و مساکین بدهد و باقی آن را نیز می تواند به هرکسی که بخواهد هدیه کند.

فروش گوشت قربانی جائز نمی باشد.

لازم به ذکر است که یک شتر و یا یک گاو برای یک تا هفت نفر کفایت می کند بدین صورت که اگر یک تا هفت با یکدیگر مشارکت کرده و یک حیوان از گاو یا شتر را خریداری و قربانی کنند برای همه آنها این عمل قربانی به حساب می آید اما در بز و گوسفند اگرچه حیوان چاق باشد برای تنها یک نفر ذبح و قربانی حیوان محسوب می شود.

احکامی بهره مندی از حیواناتی مانند گوسفند در مذهب

همانطور که ذکر شد در قرآن کریم و دیگر کتب دینی اسلام و سایر ادیان اشاره های مستقیم و غیر مستقیمی به جانوران مختلف از جمله گوسفند شده است در این منابع به صورت متعدد به منافع این حیوانات، احکام فقهی استفاده از آنها ، و برخی تمثیل های دیگر اشاره شده است.

اگرچه کتب اسلامی مانند قرآن کریم کتاب های جانور شناسی نیستند اما، می توانند به پژوهشگران در زمینه جانور شناسی کمک کنند تا آنها مسیر عبرت آموزی ، نکته آموزی و … را به صورت بهتری طی کنند. در کتب اسلامی اسامی حیواناتی نظیر گوسفند به دو صورت عام و خاص گفته شده است که متخصصان حوزه دین آنها را ذکر کرده اند. در قرآن از گوسفندان و دیگر جانوران به عنوان نعمت های الهی یاد شده است. برخی دیگر از مصادیق یادآوری شده از حیواناتی مانند گوسفند در این کتاب مقدس عبارتند از لزوم عبرت آموزی از زندگی حیوانات ، لزوم شکرگزاری خداوند به دلیل بهره مندی از حیوانات، ذکر حرمت برخی از این جانوران، رفع حرمت در موارد اضطراری ، معرفی حیوانات حلال گوشت ، احکام ذبح و … می باشند.

وَإِنَّ لَكُمْ فِي الْأَنْعَامِ لَعِبْرَةً ۖ نُسْقِيكُمْ مِمَّا فِي بُطُونِهِ مِنْ بَيْنِ فَرْثٍ وَدَمٍ لَبَنًا خَالِصًا سَائِغًا لِلشَّارِبِينَ ( النحل آیه66 )

بی‌گمان (ای مردمان!) در وجود چهارپایان برای شما (درس) عبرتی است (که در پرتو آن می‌توانید به خدا پی ببرید. چه عبرتی از این برتر که ما) از برخی از چیزهائی که در شکم آنها است، شیر خالص و گوارائی به شما می‌نوشانیم که از میان تفاله و خون بیرون می‌تراود و نوشندگان را خوش می‌آید.

 

مطلب پیشنهادی برای مطالعه: معرفی حیوانات حلال گوشت و حرام گوشت

شماره های تماس


جهت سفارش گوسفند زنده با بهترین کیفیت گوشت دهی به همراه خدماتی متنوع از جمله ارسال و ذبح رایگان و بهداشتی با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید

                   021-66000798  | 09197124011
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها