آیا واردات یا صادرات گوسفند می توانند قیمت و تعداد دام های موجود در بازار را تحت تاثیر خود قرار دهند؟ چه عواملی هستند که روی قیمت نهایی انواع دام تاثیر می گذارند؟ این پرسش ها از جمله سوالات متداولی هستند که دامداران در بازه های زمانی مختلف با آن مواجه می شوند. به صورت کلی، صادرات یا واردات گوسفند پروسه ای مهم به حساب می آید که روند انجام فعالیت های مختلف را به صورت مستقیم تحت تاثیر خود قرار می دهد.
با صادرات یا واردات گوسفند، دامداران می توانند به کشور از نظر اقتصادی کمک کنند. پس اگر روند صادرات و واردات به درستی دنبال شود، احتمال افزایش میزان بازدهی این پروسه وجود دارد. مسلما بالا رفتن نرخ واردات یا صادرات گوسفند، می تواند آینده دام های ایران را نیز تحت تاثیر خود قرار دهد. امروز ما قصد داریم تا واردات و صادرات گوسفند و تاثیر آن بر وضعیت دام در آینده را بررسی کنیم. پس با ما همراه شوید.
ضرورت صادرات یا واردات گوسفند از نظر اقتصادی
بیایید کارمان را با بررسی ضرورت صادرات گوسفند از نظر اقتصادی شروع کنیم. انواع دام سبک همچون گوسفند یکی از مهم ترین مواد غذایی به کار رفته توسط ایرانیان به حساب می آید. گوشت قرمز خواص فراوانی داشته و مصرف به اندازه آن می تواند تاثیرات مطلوبی روی سلامتی داشته باشد. از نظر اقتصادی، دولت می تواند از نظر روند صادرات یا واردات گوسفند نسبت به کسب سود و تامین گوشت مورد نیاز مردم اقدام نماید. این پروسه خیلی ساده و سر راست است. زمانی که حجم دام سبک موجود در بازار افزایش پیدا می کند، دولت با آزاد سازی صادرات نسبت به کسب سود اقدام می کند.
زمانی که حجم گوشت قرمز موجود در بازار کم می شود، دولت با محدود کردن صادرات و اقدام برای واردات گوسفند، قیمت را تحت کنترل در می آورد. این چرخه هم از نظر اقتصادی و هم از نظر تامین مواد غذایی برای مردم اهمیت زیادی خواهد داشت.
دولت به این مسئله توجهی نداشته باشد و به اندازه کافی نسبت به تامین گوشت قرمز اقدام نکند، احتمال افزایش قیمت این کالا و کاهش میزان مصرف مردم وجود خواهد داشت. خیلی از افراد فعال در این بازار، با دنبال کردن اخبار دام سبک همواره در حال یافتن نکات قانونی و مهم برای ادامه فعالیت خود هستند. جالب است بدانید که هم از نظر اقتصادی و هم از نظر کنترل شرایط بازار، صادرات گوسفند همواره نتایج مطلوبی را به همراه خواهد داشت.
چه عواملی روی وضعیت دام در آینده موثر اند؟
حتما شما هم بر این باور هستید که صادرات گوسفند تنها عامل موثر روی وضعیت دام در آینده به حساب می آید. این تفکر اشتباه است! متغیر های زیادی هستند که می توانند بازار و آینده دام در ایران را تحت تاثیر خود قرار دهند. با دنبال کردن جدیدترین خبر واردات و صادرات دام زنده شما می توانید همه این موارد را مورد بررسی قرار دهیم. از آنجایی که لیست عوامل موثر روی وضعیت آینده دام در ایران یک لیست طولانی است، ما فقط چند مورد از مهم ترین فاکتور های موجود در آن را زیر ذره بین قرار می دهیم.
جدا از صادرات گوسفند، وضعیت سلامتی دام ها هم روی بازار در آینده موثر هستند. گاهی اوقات حجم زیادی از دام های سبک موجود در ایران با یک بیماری خاص مواجه شده و روند تامین گوشت را با مشکل مواجه می کنند. میزان مصرف مردم و حجم گوشت موجود در بازار از جمله دیگر متغیر هایی به حساب می آید که بازار آینده را تحت تاثیر خود قرار می دهد. اگر قیمت گوشت بیش از اندازه بالا رود، تمایل مردم به مصرف این کالا کاهش پیدا کرده و در طولانی مدت این مسئله می تواند چالش های گسترده ای را برای بازار ایجاد نماید. مد نظر قرار دادن همه این موارد به آنالیز بهتر بازار کمک خواهد کرد.
بررسی جدیدترین خبر واردات و صادرات دام زنده
تا امروز افراد زیادی از ما سوال پرسیده اند که چرا بررسی جدیدترین خبر واردات و صادرات گوسفند، اهمیت زیادی دارد؟ پاسخ های زیادی را می توان برای این سوال مطرح کرد. به صورت کلی، صادرات یا واردات انواع دام پروسه ای چالش برانگیز به حساب می آید که همواره قوانین جدید تری برایش طراحی می شود.
قوانین و سیاست های دولت در مورد صادرات گوسفند و انواع دام سبک همواره در حال تغییر است. این تغییر سیاست باعث شده تا اخبار متنوعی در این مورد منتشر شود. قبل از اقدام برای فعالیت در این زمینه، علاقه مندان لزوما باید جدیدترین خبر واردات و صادرات دام زنده را مورد بررسی قرار دهند. با بررسی دقیق جدید ترین اخبار، آنها هم می توانند با قوانین جدید آشنا شوند و هم هزینه های مورد نیاز خود برای صادرات یا واردات را کاهش دهند
طی چند ماه اخیر میزان واردات گوشت قرمز و انواع دام به ایران افزایش چشمگیری داشت. این مسئله توانست هزینه های مورد نیاز مردم برای تهیه انواع دام را تا حد قابل توجهی کاهش دهد. اخیرا برخی از افراد سودجو با وارد کردن دام های آلوده تلاش کردن به چرخه تامین مواد مورد نیاز مردم آسیب وارد نمایند. خوشبختانه این مشکل اخیرا حل و قوانین طراحی شده برای بررسی کیفیت دام هم سختگیرانه تر شده است.
بررسی آخرین شرایط و مشکلات صادرات گوسفند و دام زنده
آیا شما هم قصد صادرات گوسفند زنده را دارید، لزوما باید به مهم ترین شرایط دنبال کردن این پروسه توجه ویژه ای داشته باشید. در سال 1401 دستورالعمل های جدیدی در این مورد منتشر شد. وزن دام صادراتی یکی از مهم ترین مواردی است که شما باید آن را مد نظر خود قرار دهید. دام سبک باید حداقل 40 کیلوگرم وزن داشته باشد. متقاضیان دنبال کردن این پروسه باید موافقت نامه دامپزشکی کشور مقصد را دریافت نمایند.
این پروسه چالش برانگیز بوده و گاهی اوقات چندین هفته وقت متقاضیان را هدر می دهد. برای صادرات گوسفند متقاضیان باید نسبت به دریافت موافقت نام از سازمان جهاد استان هم اقدام نمایند. دریافت نامه ها و تاییدیه های اداری، مسئله ای مهم به حساب می آید که عدم توجه به آن چالش های گسترده ای را در پروسه مهاجرت ایجاد خواهد کرد. مهم ترین چالشی که در این زمینه قرار دارد، به دریافت تاییدیه از کشور مقصد مربوط است. پس از دریافت تاییدیه از کشور مقصد، شما در بهترین حالت ممکن می توانید نسبت به صادر کردن گوسفند و دام زنده اقدام نمایید.
مهم ترین مزایا و مشکلات واردات گوشت قرمز به ایران کدام اند؟
حال که صادرات گوسفند را بررسی کردیم، بیایید به مهم ترین مزایا یا مشکلات واردات گوشت قرمز به ایران بپردازیم. این پروسه هم مزایای زیادی دارد و هم می تواند یک سری مشکلات خاص را برای مردم ایجاد نماید. واردات گوشت معمولا از کشور هایی صورت می گیرد که محصولات با کیفیتی ندارند. این مسئله از نظر سلامتی روی مصرف کنندگان تاثیر گذار بوده و می تواند یک سری بیماری های خاص را میان مردم پخش کند. جدا از این مسئله، واردات گوشت از نظر اقتصادی هزینه بر بوده و می تواند به دولت هم فشار های زیادی وارد نماید. جالب است بدانید که واردات گوشت به زمان زیادی نیاز داشته و گاهی اوقات چندین ماه طول می کشد تا دولت بتواند گوشت های تازه را به بازار برساند.
مزایا و مشکلات صادرات گوسفند زنده
البته که واردات گوشت قرمز به ایران یک سری مزایای خاص را نیز در خود جای داده است. به عنوان مثال، کارشناسان با واردات گوشت قرمز می توانند نسبت به کنترل قیمت و افزایش میزان مصرف این ماده اقدام نمایند. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، گاهی اوقات هزینه های مورد نیاز برای واردات گوشت کمتر از هزینه پرورش دام بوده و این مسئله به کاهش قیمت کمک می کند. آخرین مزیت واردات گوشت قرمز، به تنظیم صحیح چرخه تامین اشاره دارد. مسلما هرچه میزان عرضه گوشت در بازار بالا رود، دامداران برای صادرات گوسفند هم شرایط بهتری را تجربه می کنند.
درباره علت گرانی گوشت اینجا بیشتر بخوانید.
صادرات گوسفند و حمایت از تولید داخل
اخیرا کارشناسان با طرح کردن مسائلی همچون حمایت از تولید داخل، به دنبال افزایش میزان صادرات گوسفند هستند. به نظر شما این مسئله چگونه روی بازار موثر است؟ پرورش دام کار راحتی نبوده و به منابع زیادی نیاز دارد. اگر روند پرورش دام به درستی دنبال شود، احتمال اینکه کیفیت گوش های موجود در بازار هم افزایش بیابد، وجود دارد. در این شرایط مصرف کنندگان و مشتریان خارجی هم تمایل بیشتری برای خرید دام های سبک موجود در ایران علاقه نشان می دهند. در این شرایط صادر کنندگان و دامداران با شعار حمایت از تولید داخل، حجم صادراتشان را افزایش می دهند.
این مسئله هم مزایای خاصی را به همراه دارد و هم می تواند یک سری مشکلات خاص را برای بازار دام در ایران ایجاد نماید. کمی به اخبار دام سبک در ایران نگاه کنید. هرچه میزان صادرات این کالا افزایش یابد، قیمت هم ناپایدار تر می شود. این مسئله به خاطر صادرات بی رویه است. البته که با صادرات دام، دولت به درآمد رسیده و نیازی به استفاده از منابع خارجی برای تامین هزینه های خود ندارد ولی، این مسئله در طولانی مدت مشکلات جدی را برای بازار گوشت در ایران ایجاد می کند. پس روند صادرات دام هایی همچون گوسفند لزوما برای اقتصاد مفید نبوده و گاهی اوقات می تواند به آن آسیب وارد کند. دولت با تغییر سیاست همواره در تلاش است تا جلوی ایجاد مشکل در طولانی مدت را بگیرد.
چالش هایی که صادرات دام برای کشور ایجاد می کند کدام اند؟
در نهایت بیایید به مهم ترین چالش های ایجاد شده برای کشور به خاطر صادرات گوسفند هم نگاهی بیندازیم. گوسفند در دسته بندی دام های سبک قرار گرفته و صادرات بی رویه آن می تواند یک سری چالش های خاص را برای مردم به همراه داشته باشد. در ابتدا به خاطر داشته باشید که از نظر اقتصادی، صادرات انواع گوسفند مزایای زیادی داشته و دنبال کردن این پروسه روند انجام فعالیت های مختلف را تحت تاثیر خود قرار می دهد.
اگر حجم صادرات گوسفند تا حد قابل توجهی افزایش یابد، احتمال کاهش میزان عرضه گوشت قرمز در بازار کاهش پیدا می کند. بر اساس قوانین اقتصادی، اگر میزان عرضه یک کالا از میزان تقاضایش بیشتر شود، احتمال افزایش قیمت آن محصول بالا می رود. این مسئله برای گوشت قرمز هم صادق است. پس قاچاق گوشت یا افزایش میزان صادرات آن به صورت مستقیم روی قیمت تاثیر گذار خواهد بود. جدا از این مسئله، کاهش میزان منابع دام سبک در ایران می تواند مشکلاتی همچون کاهش میزان دسترسی به گوشت قرمز را نیز به همراه داشته باشد. با افزایش قیمت و کاهش حجم گوشت موجود در بازار، مردم نمی توانند به اندازه مورد نیازشان این محصول را مصرف نمایند. در طولانی مدت این مسئله روی میزان سلامتی افراد هم موثر خواهد بود.
نتیجه گیری
همانطور که در این صفحه مشاهده کردید، صادرات گوسفند پروسه ای مهم به حساب می آید که روند انجام فعالیت های مختلف را به صورت مستقیم تحت تاثیر خود قرار می دهد. اگر روند واردات یا صادرات گوسفند در نژاد های مختلف از حالت تعادل خارج شود، احتمال آسیب دیدن بازار وجود دارد. اینجاست که دولت وارد عمل شده و قوانین کنترلی مختلفی را برای مدیریت شرایط اعمال می نماید. به خاطر داشته باشید که واردات گوسفند با وضعیت فعلی ایران، یک مسئله ضروری به حساب نمی آید!
حجم تولید دام در ایران در وضعیت مطلوبی قرار گرفته و همین مسئله هم باعث شده تا کارشناسان بیشتر تمرکز خود را روی صادرات قرار دهند. شاید در طولانی مدت این سیاست مشکلات مختلفی را به همراه داشته باشد ولی به صورت عمومی، این روند از نظر اقتصادی سود زیادی را برای ایران به همراه خواهد داشت. لازم به ذکر است که کشور های مختلف، قوانین و سیستم های متنوعی را در این زمینه در نظر گرفته اند. مسلما روند تولید دام و صادرات آن در سایر کشور های جهان با ایران یکسان نیست.
در هر صورت خارج شدن میزان واردات و صادرات گوسفند از حالت کنترل، می تواند مشکلات گسترده ای را برای کشور ایجاد نماید. این مسئله هم روی اقتصاد و هم روی حجم دام و میزان عرضه گوشت قرمز در ایران تاثیر گذار خواهد بود. البته که اخیرا میزان قاچاق دام زنده هم افزایش چشمگیری داشته و این مسئله روی قیمت و حجم دام هم موثر بوده است.
جهت خرید مرغ و خروس محلی در تهران کلیک کنید.