جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
19 بهمن 1400

اهمیت دامداری و دامپروری

دامداری و دامپروری
فهرست مطالب

اهمیت حرفه دامداری و دامپروری

اهمیت دامداری  به دلایل اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی از قبیل منبع درآمد اقشار مختلف جامعه، افزایش باروری خاک، تولید محصولات دامی (شیر، گوشت ، پشم و …) برای خانوار روستایی و عشایری بسیار مهم است و همواره مورد توجه این بخش از جامعه بوده است و به نوعی دامداری به عنوان اصلی ترین سرمایه خانواده ها در این مناطق محسوب می شود که می توانند از این طریق فعالیت در آن درآمد نسبتا خوبی را بدست آورند.

امروزه صنعت دامپروری با چالش های بزرگی از جمله اثرات محیطی از جمله تولید گازهای گلخانه ای ، مناسب نبودن نرخ بهره وری، نوسانات قیمتی چه در بحث نهاده های دامی و مخارج و چه در بحث فروش محصولات تولیدی مواجه است . در ادامه قصد معرفی کامل این صنعت را به شما عزیزان داریم با ما همراه باشید .

اساسا دامداری سهم مهمی در تامین غذای مورد نیاز بشر دارد که در این مورد می‌توان به تولید محصولات لبنی، گوشت، پشم، چرم  اشاره کرد. علاوه بر این کود حیوانی نقش اساسی را در صنعت کشاورزی بر عهده دارد و باعث رونق تولید در این حوزه می شود. گوسفند به دلیل اینکه دارای شرایط دامپروری راحت تری است و همچنین نرخ بازده ای بالاتری نسبت به سایر حیوانات دارد بیشتر مدنظر دامداران برای کار دامپروری می باشد.

همچنین نگرانی ها روزافزونی نسبت به عرضه و تقاضای محصولات دامی به ویژه در کشورهای توسعه یافته وجود دارد به این دلیل که تولید این محصولات هزینه زیادی دارد و مراتع در طبیعت روبه کاهش است و این مسئله خود اهمیت پرداختن هر چه بیشتر به دامداری البته از نوع صنعتی را دوچندان می‌کند. امروز می توان با اتکا بر دانش و فناوری مدرن بخشی از این چالش ها را حل کرد.

دامداری و دامپروری گوسفند

اهمیت نوآوری در شغل دامداری و دامپروری

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد ( فائو) اعلام کرده است که در همه ی کشورهای جهان تقاضا برای غذا درحال افزایش است که باید از طریق استفاده از ژنتیک بهتر و تغذیه مناسب تر و هدفمند این مشکل را حل کرد. البته بر اساس پیش بینی های صورت گرفته توسط محققان این موسسه بین المللی تا سال 2028 مصرف سرانه گروه های مواد غذایی روندی ثابت داشته باشد اما در دراز مدت قیمت مواد کشاورزی و گوشت قرمز افزایشی خواهد بود . این رشد تقاضا به خصوص در کشورهایی که شاهد رشد بالای جمعیتی هستند ملموس تر است.

از این دسته مناطق می توان به کشورهای هند ، کشورهای جنوبی آفریقا و خاورمیانه اشاره کرد. اما با این حال به دلیل فقر موجود در این نواحی همچنان تقاضا محدود خواهد ولی شرایط در کشورهایی ثروتمند نظیر آمریکا و اروپا فرق می کند و مردم همچنان گوشت زیادی را در این کشورها مصرف خواهند کرد.

همانطور که اشاره شد در طی چندین سال گذشته مصرف گوشت گوسفندی و به طور کلی گوشت قرمز در جهان و حتی کشورخودمان نیز با افزایش چشمگیری روبه رو بوده است. این یعنی کشورها در جهان باید سبک دامپروری خود را هر چه بیشتر به سمت مدرن کردن پیش ببرند.

بااین حال بخشی از این نوآوری ها می تواند تاثیر منفی بر کیفیت محصولات دامی نیز داشته باشد.پرورش حیواناتی نظیر گاو و گوسفند نه تنها در منابع اقتصادی قشرهای مختلف جامعه موثر هستند بلکه بر فرهنگ زندگی روستایی و شهری نیز اثر گذار می باشند، در بسیاری از نواحی مختلف در جهان دام های گوشتی و شیری به مدیریت زمین و حفظ زیر ساخت های این جوامع کمک می کنند.

سلامت و کیفیت محصولات دامی به طورعمده بر سلامت انسان  و بر کیفیت زندگی بشر اثر می گذارد.

 

اهمیت دامداری

دامداری به عنوان یکی از قدیمی ترین شغل ها در بین جوامع شناخته می شود که از مزایای دامداری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تولید گوشت
  • تولید پشم مناسب برای صنایع نساجی
  • تولید چرم با کیفیت
  • تولید محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و …
  • کود حیوانی برای کشاورزی
  • ایجاد اشتغال در مناطق روستایی

اگر بخواهیم شغل دامپروری را در چندین کلمه توصیف کنیم باید از کلمات زیر برای معرفی این شغل استفاده کنیم:
دامپروری شغلی علمی، سود آور، پربرکت، مفید و پر زحمت است.

با روش های نوین دامپروری که باعث می تواند باعث افزایش بهره وری و راندمان تولید در صنعت دامی شود آشنا شوید.

متاسفانه طی چندین سال گذشته تعداد واحد های تولیدی صنعت دامپروری روستایی و عشایری روبه کاهش بوده است. این مسئله سبب شده است که قیمت دام با مقداری افزایش مواجه شود. البته این کاهش ظرفیت تولیدی یک مزیت برای دامپروانی است که به شغل ادامه می دهند زیرا به هرحال نیاز کشور به گوشت و محصولات دامی کاهش چندانی نداشته است و روبه رشد نیز میباشد و ظرفیت اشباع در این زمینه به وجود نیامده است. با توجه به افزایش جمعیت کشور و نیازهای سالیانه طی ایام مختلف سال به کشور کمبود تولید گوشت گوسفندی در کشور در مقاطعی احساس می شود.

طی سالهای آتی بازارهای دامداری و دامپروری با طی گسترده ای از انواع چالش ها مواجه خواهند بود اما بدون شک در 50 سال آینده تحقیقات و نوآوری ها نقش مهمی در دامداری خواهد داشت که افزایش بهره وری و افزایش سرعت استفاده از تکنولوژی در این صنعت دو چالش اساسی خواهد بود.

اهمیت دامداری و دامپروری در تامین امنیت غذایی جامعه

همانطور که احتمالا اطلاع دارید شغل دامداری و دامپروری به عنوان زیر مجموعه ای از صنعت کشاورزی به حساب می آید . به طور کلی بخش کشاورزی و دامپروری در هر کشوری وظایف مهمی در تامین امنیت غذایی جامعه بر عهده دارند . امروزه با توجه به مسائل مختلف اجتماعی ، سیاسی و اقتصادی بسیاری از کشورها به دنبال پیدا کردن روش هایی جهت خودکفایی هرچه بیشتر در زمینه محصولات غذایی می باشند . از این رو صنعت دامپروری و دامداری نیز از این قاعده مستثنی نبوده و محققان به دنبال بهبود روند تولید این محصولات می باشند . تامین امنیت غذایی جامعه با توجه به اهمیت ویژه ای که برخوردار است نیازمند تحقق یک سری نیازمندی ها می باشند . نرخ سودآوری مناسب ، وجود زیرساخت های خوب ، نبود قوانین دست و پا گیر و بسیاری دیگر از عوامل در تحقق این اهداف می باشند .

ارتباط دامداری و دامپروری با توسعه کشورها و رفع فقر و گرسنگی:

در حالی که پیشرفت های بزرگی در موضوع کاهش سطح گرسنگی در جهان صورت گرفته است، اما هنوز حدود دو میلیارد نفر توانایی دسترسی کافی به مواد غذایی همچون گوشت و محصولات لبنی را ندارند. اساسا این دو ماده غذایی نقش حیاتی در تامین پروتئین و ریزمغذی های لازم و مهم برای بدن را برعهده دارند. اما با این حال در کشورهای فقیر به دلایل مختلفی از جمله عدم مدیریت صحیح منابع همچنان چنین مشکلاتی بزرگی با گذشت سال ها تلاش پا بر جا باقی مانده است.

اگرچه برای ریشه کنی سوء تغذیه می توان از برنامه هایی مانند تغذیه کودکان در مدارس و پخش محصولات غذایی میان مردم استفاده کرد اما به نظر بهترین راهکار به خصوص در حوزه دامداری و دامپروری، ایجاد یک بستر مناسب برای اشتغال خود مردم می باشد. مطالعات مستند و دقیق وجود دارند که نشان می دهند که با تشویق مردم به انجام دامداری به صورت پیشرفته، سطح درآمدزایی در مناطق روستایی به شدت افزایش پیدا خواهد کرد. این امر به ویژه زمانی صادق است که با آموزش مناسب و مرتبط همراه باشد. لازم به ذکر است که این بررسی ها به صورت دقیق و کاربردی در کشورهای آفریقایی انجام شده و نتایج حیرت آوری را در حوزه رفع فقر به دنبال داشته است.

اهمیت دامداری ارگانیک

دامداری ارگانیک

همانطور که می دانید طی چندین دهه گذشته رشد جمعیتی جهان با نرخ زیادی صعودی بوده است . برای رفع این احتیاجات روش هایی با بازده ای بالا ایجاده شده است . اما گاهی اوقات در فرایند اجرای این روش ها از مواد شیمیایی و غیر طبیعی استفاده می شود که سلامت انسان ها با خطر روبه رو می کند . این روش های غیر طبیعی اگرچه ممکن است، تولید محصولات غذایی و دامی را افزایش دهند اما با آسیب رساندن به محیط زیست و سلامتی اقشار مختلف جامعه مشکلاتی را در دراز مدت ایجاد می کند. با آگاه شدن مردم از خطرات این نوع تولید محصولات غذایی ، بسیاری سعی می کنند از محصولات ارگانیک استفاده کنند . در روش دامپروری ارگانیک موارد مختلفی از جمله استفاده نکردن از مواد شیمیایی و دارویی غیر طبیعی ، حفاظت از محیط زیست ، تغذیه سالم دام ، نحوه صحیح پرورش دام حتما در نظر گرفته می‌شود.

موفقیت در شغل دامداری گوسفندی :

شاید بر طبق تصور اغلب افراد، شرط اصلی موفقیت در پرورش گوسفند داشتن زمین و مراتع پرآب و علوفه است.

اگرچه داشتن این شرایط به پیش برد هرچه بهتر این کار کمک می کند اما این شرط کافی برای موفقیت نمی باشد بسیاری از افراد می توانند با ایجاد چراگاه های مصنوعی این مشکل را به سادگی حل کنند. 

البته شایان ذکر است بسیاری از متخصصان حوزه دامپروری اعتقادی به پرورش گوسفند به روش باز و سنتی به دلیل مشکلاتی که در این روش وجود دارد ، ندارند. داشتن پشتکار و تحمل زحمت های فراوانی که در این راه شخص دامدار تحمل می کند البته با کمک گرفتن از تجهیزات و روش های عملی تنها راه رسیدن به موفقیت در شغل دامداری محسوب می‌شود.

 

برای اطلاع از آخرین قیمت گوسفند زنده می توانید با کارشناسان مجموعه بازار گوسفند که همیشه آماده ارائه بهترین خدمات به شما هستند تماس بگیرد.

شماره های تماس


جهت سفارش گوسفند زنده با بهترین کیفیت گوشت دهی به همراه خدماتی متنوع از جمله ارسال و ذبح رایگان و بهداشتی با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید

                   021-66000798  | 09197124011
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها