برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

شغل چوپانی

در این مطلب به ارائه توضیحاتی کامل در مورد اهمیت شغل چوپانی خواهیم پرداخت . به شما پیشنهاد می کنم تا انتها با ما همراه باشید .

آیا تا به حال دسته ای از گوسفندان و بزها را در دامنه کوه ها مشاهده کرده اید که به آرامی مشغول چرا هستند ؟

این آرامش زمانی در کوهستان برای گوسفندان شکل می گیرد که شخص چوپان به همراه معمولا چندین سگ مشغول حفاظت و نگهداری از این حیوانات باشند .

شغل چوپانی ، جزو مشاغل با قدمت زیاد ( حدود ۵۰۰۰ سال ) است که انسان های زیادی از گذشته تا به حال در این زمینه مشغول به فعالیت بوده اند .

چوپانان از هزاران سال پیش وظیفه پرورش دام هایی نظیر گوسفند ، گاو و بز را برعهده داشته اند . در واقع چوپانی یکی از قدیمی ترین مشاغل جهان است که به مرور در منطقه اوراسیا گسترش یافت. این شغل جزو مشاغلی پرفایده است . پیامبران ادیان مختلف در این زمینه فعالیت می کردند و در بسیاری از کتب مقدس به این شغل اشاره شده است .

برای اطلاع از آخرین تحولات بازار در قیمت گوسفند زنده کلیک نمایید .

در بسیاری از جوامع بشری ، این حرفه جزو مهمی از اقتصاد بوده است . برخلاف کشاورزان ، چوپانان اغلب مزد بگیر هستند و از گوسفندان دیگران مراقبت می کنند . اساسا یکجا نشین نبوده و به دور از جامعه زندگی می کنند . در گذشته بیشتر چوپانان فرزندان دهقان هایی بوده اند که زمینی برای کشاورزی نداشتند . این مردان از کودکی با سخت کوشی و زحمت فراوان با این شغل عجین می شدند و از این طریق امرار معاش می کردند . از آنجایی که پرورش گوسفند و سایر انواع دام زنده نیازمند شرایطی است ، شغل چوپانی نیز فقط در مناطق خاصی توسعه یافته و به همین خاطر در نواحی بیابانی شما نمی توانید چوپانی را بیابید .

شغل چوپانی

شغل چوپانی دردنیای مدرن :

با وجود پدید آمدن روش های صنعتی در زمینه دامپروری اما هنوز در بسیاری از مناطق دنیا چوپانان وظیفه رشد گله گوسفندان و بز ها را بر عهده دارند . با وجود سختی های فراوان این شغل ، متاسفانه درآمد اغلب افراد فعال در شغل چوپانی حداقلی می باشد و از حمایت خوبی برخوردار نیستند .

البته می توان گفت که در دنیای مدرن امروزی، چوپانی به طرز چشمگیری تغییراتی داشته است .

در برخی از کشورها جهت افزایش رفاه حال چوپان سعی شده است از فن آوری های جدید مانند GPS و حتی ربات های چوپان استفاده کنند تا بتوانند از سختی ها این شغل تا حدودی بکاهند . در کشورهایی نظیر استرالیا و نیوزیلند بیشتر چوپانان به مرور به افراد ثروت مند تبدیل شده اند و توانسته اند با استفاده از روش های نوین دامپروری به موفقیت های قابل توجهی دست پیدا کنند .

نیازمندی های شغل چوپانی :

مانند سایر حیوانات گوسفندان نیز در معرض انواع بیماری ها و مشکلات قرار دارند ، از این رو داشتن مهارت هایی مانند خوراندن و تزریق دارو ، پشم چینی ، واکسیناسیون ، دوشیدن شیر گوسفند ، ذبح دام و سم چینی برخی از مهم ترین مواردی هستند که این افراد باید آنها را بدانند .

همانطور که اشاره شد عموما چوپانان برای محافظت از خود و دام هایشان از سگ های نگهبان و اسلحه نیز استفاده می کنند .

برخی نکات آموزشی در مورد شغل چوپانی :

چوپانان باید حتما در مواقعی که آب و هوا نامساعد و شدیدا بارانی است از بردن گله به مناطق مرتفع خوداری کنند .
این افراد باید حتما مراحل واکسیناسیون دام هایشان را در زمان مقرر انجام دهند .
در هنگام شب و زمان استراحت ، چوپانان باید از گله ی خود به هیچ وجه غافل نشده و روشی را جهت محافظت و مراقبت از گله در این مواقع در نظر داشته باشند .
در هنگام باران های شدید که احتمال وقوع سیل در اثر این بارش ها وجود داشته باشد از انتقال گله به حاشیه رودخانه ها و زیر درختان خودداری نمایند .

با وجود اینکه هدف اصلی از بردن گله به دشت و صحرا کاهش هزنیه های نگهداری و تغذیه ای گوسفندان می باشد اما دامداران باید به این مورد دقت داشته باشند که تغذیه با گیاهان مراتع به خودی خود نمی تواند تمام آنچه که گوسفندان از لحاظ مواد مغذی به آنها نیازدارند را تامین کند . از این رو تغذیه دستی با مواد مغذی مانند جو حتما باید در برنامه غذایی این حیوانات قرار داشته باشد .
حفظ مراتع طبیعی و احترام به محیط زیست باید اولویت اول این قشر زحمت کش تلقی شود زیرا به هرحال اگر از این مراتع به درستی استفاده نشود اولین ضرر را همین قشر متحمل می شوند و چه بسا مجبور به مهاجرت نیز شوند . از این رو بسیار باید برای حفاظت از محیط زیست پیرامون خود بکوشند .